OpenX: Fatal error: Class ‘DataObjects_Clients’ not found in zone-include.php

I've started working with a program called OpenX to handle my ad serving and rotation, and make it easier for me to handle multiple affiliates, advertisers, and the like. During my use, I ran into the following error message:

OpenX: Fatal error: Class 'DataObjects_Clients' not found in openx-2.8.4/www/admin/zone-include.php

I was able to reproduce the error consistently, assuming the following:

  • You have added a website and a zone to that website
  • You have added a user to that website with permissions
  • The added user attempts to link a banner to a zone

I found the following workaround after some intensive Googling, on a Google-cached copy of a post regarding OpenAds (the former name of OpenX):

Edit your zone-include.php file and add the following line:

require_once MAX_PATH . '/lib/max/Dal/Admin/Clients.php';

Works. I haven't noticed any issues since.

Advertisements

,

  1. #1 by David on September 16, 2010 - 8:11 am

    Thank you very much for that – It's been bugging me for months, as a non-coding user of OpenX – left a post at the forum about it ages ago that's never been answered. Just upgraded to 2.8.7 too hoping that would fix it, but it's still there. Now I have the solution :)
    My recent post A Week In St Davids – Whitesands- St Nons &amp Sunsets

  2. #2 by Matt McGuire on September 21, 2010 - 4:20 pm

    Thank you as well. I too just upgraded and ran into this error. Added the code and bam fixed.
    My recent post It’s time for the 7th annual Blues and Brews Festival!

  3. #3 by Lubo on September 24, 2010 - 12:57 am

    Thank you very much for you post :-). I have been looking for a solution for a while and nothing really helped.
    *Thumbs up*

  4. #4 by qqq on September 30, 2010 - 3:43 am

    Thanks it work!!!

  5. #5 by Michiel on October 12, 2011 - 6:33 am

    Thanks! That worked perfectly

  6. #6 by Danielle on April 2, 2012 - 3:55 pm

    Just installed the newest version and still had this issue – thanks so much for the fix!

  7. #7 by Devilian Network on April 17, 2012 - 9:40 am

    thank you, it’s worked!